Åndedrætstræning i Coronakrisen

Velkommen til denne informationside om fællesinitiativet med gratis åndedrætstræning til den danske befolking og specielt til den del af befolkningen som er i risikogruppen for COVID-19.

Hvad tilbydes?

Træning som styrker åndedrættet

Stig Åvall Severinsen har udviklet kurset: Åndedrætstræning i Coronakrisen™ som stilles gratis til rådighed via sundheds- og træningsplatformen Breatheology.com

Bogen; “Træk Vejret – mere energi – mindre stress”, skrevet af Stig, stilles til rådighed af Gyldendal som e-bog med gratis download under krisen.

Samtidig tilbyder Airofit 5.000 lungetrænings devices gratis til danskere i risikogrupperne.

Dette tilbud er for alle danskere, som vil styrke sit åndedræt.

Såvel videoer, instruktioner og e-bøger, vil blive tilbudt på både engelsk og dansk, så også udlandet kan få glæde af initiativet.

Gratis kursus til alle danskere

Åndedrætstræning i Corona krisen™

Dette kursus er opdelt i 3 lektioner:

  • Mental balance & klarhed
  • Udstrækning & smidighed
  • Styrke & udholdenhed

Hver lektion indeholder flere øvelser, der hjælper dig med at blive stærkere og mere modstandsdygtig generelt – særligt i forhold til styrket lungefunktion og øget immunforsvar.

Vi opfordrer til, at du til enhver tid følger Sundhedsmyndigheders anbefalinger og er du det mindste i tvivl eller føler du dig utilpas eller syg, kontakt da egen læge inden du påbegynder denne træning.

Breatheology påstår på ingen måde at dette program kan helbrede, diagnosticere eller forebygge mod sygdom og vi påtager intet ansvar for brugen af denne træning.

Ja tak - Tilmeld mig

Breatheology takker Gyldendal for samarbejdet om at gøre denne PDF version gratis tilgængelig til alle danskere.

Baggrund

Forskning og erfaringer med kronisk syge tyder på, at respiratorisk muskeltræning muligvis kan forbedre chancerne for at komme godt igennem en infektion med Coronavirus.

Stig Åvall Severinsen, har sammen med den danske health-tech virksomhed Airofit, valgt at tilbyde gratis præventiv træning og redskaber til folk i risikogrupperne.

Stig Åvall Severinsen er biolog med en Ph.D. i medicin. Desuden har han gennem mere end et årti arbejdet med respiratorisk muskeltræning til både raske og kronisk syge.

Den danske virksomhed Airofit fremstiller og sælger avanceret udstyr til åndedrætstræning og har en lang række eksempler på, hvordan træningen har hjulpet både atleter og kronikere med bl.a. Astma og KOL.

Sammen tilbyder de nu risikogruppen en bedre chance imod den frygtede sygdom Covid-19.

Årsagen er, at bl.a. den anerkendte forsker, Alison K. McConnell, peger på en række mulige fordele ved at træne åndedrættet, inden man rammes af den omsiggribende virus.

Baseret på en overflod af eksisterende forskning i fordelene ved åndedrætsmuskeltræning for patienter med lunge- og/ eller hjertesygdom er det rimeligt at antage, at hvis du styrker dine åndedrætsmuskler nu, bliver det mindresandsynligt, at du vil kræve intensiv pleje (respirator), hvis / når du bliver inficeret med COVID-19. Dette ville betyde en reduktion i efterspørgslen efter respiratorer i sundhedsvæsenet og frigøre en mangelfuld ressource. Vigtigere er det for dig, at personer som ikke kræver respirator, har en mindre sandsynlighed for at dø af en COVID-19-infektion”, siger professor Alison K. McConnell